gåbil,Ettårsfotografering,babyfotograf,karinfoto,karin Pedersen,ettår,fotograf,photoshoot

Ettårsfoto – «Props to bring?»

ettårsfotografering,ettårsfoto,fotografering,1år,babyfotograf,Karin Pedersen,KarinFoto,

ettårsfotografering_karinfoto_babyfotograf

1årsfotografering,ettårsfoto,ettår,fotografering,baby,barn,karinfoto,fotograf

Ettårsfotografering,karinfoto,babyfotograf,ettår,ettårsfoto,fotograf Sarpsborg,fredrikstad,moss,halden,oslo,

1årsfotografering,ettårsfoto,ettår,fotografering,baby,barn,karinfoto,fotograf

1årsfotografering_fotografering_karinfoto_babyfotograf_fotograf_fotostudio_sarpsborg_foto

 

Hei du! Jeg tenkte det kunne være fint å fortelle litt om hva man kan ha med på ettårsfotografering. Det skal strengt tatt ikke være nødvendig å ha med noe annet enn barnet, men det gir litt mer personlighet i bildene om man gjør det. Det gir også en fin variasjon i bildene uten at vi trenger å forandre så mye i studio. Ettåringene blir fort lei og vil være aktive, – det er det en fordel å dra nytte av. Ta bort og legge til enkle rekvisitter forandrer ofte interessen til ettåringen og gir meg litt tid til å fotografere øyeblikkene i mellom.

Vanligste tingene jeg anbefaler er;

Gåbil / Dukkevogn. Mange har fått sin første gåbil i løpet av det første året. Gåbil og dukkevogn er gjerne en leke som følger barna i flere år, men det er ikke alltid barnet selv husker hvordan den så ut ny. Den får ofte gjennomgå en hel del tøff kjærlighet som man kan kalle det, og noen minster både glans og farge, men er fortsatt kjære leker for barna. Bilder med den, vil mest sannsynelig være minnerikt.

Klesskift. Jeg har alltid lagt inn tid for klesskift. Det gir fin variasjon i bildene med forskjellige tøy, og gir også foreldrene mulighet til å få noen bilder i penklær og hverdagstøy. Jenter har ofte med seg litt forskjellige kjoler i tillegg til tyllskjørt (fins i studio om man ikke har det selv), og gutter har ofte med seg hverdagstøy som olabukser med seler, pentøy og litt «gammeldags tøy» med sixpence lue (Jeg har noen sixpenceluer i studio for de som ikke har det).

Leker, bamser,  smykker / armbånd, skateboard (fins også i studio), luer, capser, hårbånd, Ballonger (fins i studio).

Begge foreldrene. Det er ikke alltid begge foreldrene kan være med på ettårsfotograferingen, noe som er helt greit, men absolutt kjempefint om de kan det. Da fotograferer jeg gjerne ettåringen stående mens mor og far holder i hver sin hånd, og gjerne også portrett av ettåringen sammen med foreldrene.

Hårbånd og luer er en stor fordel å prøve på en god stund før man skal i studio på ettårsfotografering. Det blir fort kastet av, men er de vant til å bruke det litt fra før, sitter det gjerne på litt lenger.

God tirsdag ♥

Objektiv til Canon EOS 7D?