Fotograf Karin Pedersen,barnefotografering,babyfotografering,nyfødtfotografering,familiefotografering,sarpsborg,fredrikstad,moss,halden,oslo,vestby
Fotograferinger
karinfoto_tvillinger_nyfødtfotografering_nyfødtfoto_karinPedersen_fotograf_twins
 

 

 

Nyfødtfotografering 0-14 dager
Nyfødtfotografering handler om å forevige det vakre nyfødtutseende som forsvinner så fort. Når babyen er helt nyfødt er de fortsatt preget av livet i magen og kan krølle seg sammen i nydelige poseringer, i tillegg til at de er veldig små. Fotograferingen foregår som oftest 10 dager etter fødsel. Jeg fotograferer babyen sovende i forskjellige poseringer enten på et teppe eller i kurver, kasser, trau osv gjerne med forskjellige rekvisitter om det er ønskelig. Jeg gjør også det helt enkelt med bare babyen i fokus, en såkalt “Less is More!” stil, for de som ikke ønsker rekvisitter. Det avtaler vi nærmere når vi avtaler fotograferingensdatoen.

Studioet har en del rekvisitter som er håndplukket til min stil og måten jeg fotograferer på. Har du noe eget som f.eks en hjemmestrikket/heklet lue/hårpynt, teppe eller noe spesielle leker til babyen, ta det gjerne med. Jeg hører gjerne ønskene dine i forkant av fotograferingen, slik at jeg kan forberede studioet og fotograferingen best mulig. Ellers er jeg alltid tilgjengelig med ideer om du ikke helt vet hva du kunne tenke deg. En nyfødtfotografering varer normalt 2,5 -3 timer, men jeg setter alltid av god tid slik at vi slipper tidspress i studio. Jeg kombinerer nyfødtfotografering med søskenfotografering, kjæledyrsfotografering og familiefotografering.  

 

Søsken + nyfødtfotografering
Veldig mange av nyfødtfotograferingene jeg gjør, er kombinert med søskenfotografering. Jeg har gjennom tiden funnet en workflow som virker så utrolig fint med søsken. Det er ofte at søsken er rundt 3-4 års alderen, noe som gjør det litt uforutsigbart om de vil være med på leken eller ikke. Det er her jeg virkelig elsker jobben min, for jo mer egenrådig søsken er, jo mer magisk syns jeg det er når han eller hun til slutt blir med på bildene, frivillig. Det handler om å møte barn på riktig måte og jeg vet hvor mange nydelige øyeblikk det kommer ut av en slik fotografering. Jeg fotograferer alltid søsken i starten av fotograferingen, så pleier far eller en annen voksen å ta med søsken ut en tur (oftest på badeland/lekeland på Quality Hotel om de har litt reisevei til studio) mens mor og babyen er igjen i studio for nyfødtfotografering. Det gir en perfekt kombinasjon av nydelige og minnerike søsken og nyfødtbilder. Anbefales virkelig!


Babyfotografering 2 mnd / 6 mnd / 9 mnd
For de som ikke kan eller har mulighet til å komme i studio på nyfødtfotografering, kommer ofte ved 2 mnd alder. Da hender det at jeg får noen sovebilder om babyen blir trøtt i studio, men våkenbilder er det jeg fokuserer mest på. Det gir en fin variasjon av uttrykk og smil, og muligheten til å variere med forskjellige tøy i tillegg. 6 mnd eller såkalt sittealder er den tradisjonelle alderen hvor jeg kan variere på samme måte som med 2 mnd, men bruk av egne rekvisitter er mer vanlig slik som gåbil, dukkevogn o.l Denne alderen kombineres også ofte med søskenfotografering med eldre søsken.

 

1-årsfotografering / Eldre barn
Denne fotograferingen jobber vi litt raskere gjennom settingene med noen korte pauser når det passer. Stort sett varer en slik fotografering rundt 1 time. Anledning for skift, og bruk av barnets egne leker som rekvisitter, f.eks gåbil, dukkevogn o.l. Tyllskjørt, hårbånd, baller, sixpence/langluer fins i studio. Det morsomme med ettårsfotografering, er at det er mye mer lek hvor barna kan krabbe, gå, stå og være litt seg selv foran kamera. Mulighet for å gjøre en cakesmash ved ettårsfotografering for de som ønsker det. Oppgi det ved bestilling. 

 

Hvert år! 
Flere av de som har vært hos meg på nyfødt kommer gjerne tilbake hvert år, samt til nyfødt+søskenfotografering når familien forøkes. Dette liker jeg spesielt godt, så jeg gir alltid familier som kommer tilbake, 10% rabatt på fotograferingen.