Jakten på snøkrystaller

snøflak,snøkrystall,karinFoto,karin Pedersen,Fotograf,babyfotograf,snowflakes

snøflak,snøkrystall,karinFoto,karin Pedersen,Fotograf,babyfotograf,snowflakes

snøflak,snøkrystall,karinFoto,karin Pedersen,Fotograf,babyfotograf,snowflakes

snøflak,snøkrystall,karinFoto,karin Pedersen,Fotograf,babyfotograf,snowflakes

snøflak,snøkrystall,karinFoto,karin Pedersen,Fotograf,babyfotograf,snowflakes

Wow! Er du like detaljeorientert som jeg, tipper jeg at du også liker snøkrystaller? Det er ganske enkelt å forevige, og gjør seg veldig fint i glass og ramme på veggen 

Jeg har ventet så lenge på snøfall i dagslys, og i helgen kom det endelig. Det er enklere å finne hele krystaller under snøfall. Det skal ikke store gradeforskjellen til før den smelter helt, eller sammen med andre. Så jeg rigget meg til med kamera, macro objektiv og stativ utenfor studio for å forevige mine første snøkrystallbilder. Jeg trodde jeg skulle ramle overende av det første bildet. Snøkrystaller er virkelig en vakker sensasjon. Detaljene overrasker meg alltid!! Lørdagen gikk det veldig fint siden det var sol og snøen dalte, mens på søndagen var det overskyet, vind og en del mer snø. Så den dagen ble det 3 timer uten noen særlig gode bilder.

Dette er hva du trenger til å ta macrobilde av snøkrystaller:

  • Kamera
  • Macro objektiv
  • Masse tålmodighet
  • Godt med lys
  • Snøfall
  • En sort/mørk vott
  • Regntrekk / plastikk over kamera hvis du står ute i snøværet

En fordel å ha, men ikke nødvendig

  • Stativ
  • Ringblits

Du kan egentlig bruke hvilket som helst kamera om den har en macroprogram. Jeg brukte speilrefleks med macro objektiv. Det tar litt tid å finne en fin og hel snøkrystall, så tålmodighet er absolutt viktig. Ta i mot noen snøfnugg med votten og studer den, selv om du ikke kan se alle detaljene, kan du med litt trening få øye på et godt utgangspunkt. Jeg brukte stativ litt fra og til, foretrakk uten tvil uten stativ siden jeg rett og slett hater å ha kamera på stativ(!!) Jeg liker å flytte meg rundt og fotografere i forskjellige vinkler, og stativ gjør meg så begrenset. Så derfor bruker jeg aldri det ellers heller. Når det er sagt – er det veldig gunstig med stativ under macrofotografering, så du unngår uklare bilder.
Når du har funnet en snøkrystall, ta bilder i forskjellige vinkler slik at du er sikker på å få med deg alle armene i fokus. Jeg tenkte åpenbart ikke det da jeg tok det første bildet, men det vet jeg nå :)

Prøv deg da vel, det er ganske morsomt ♥ Jeg gleder meg igjen som en unge til neste snøfall :-)

God ukestart!

KarinP