Fødsel / Barsel: Bildene du bør fotografere på sykehuset!

Fødsel,øyeblikk,fotografering,Karin Pedersen,KarinFoto,nyfødt,nyfødtfoto,detaljer

Fødsel,øyeblikk,fotografering,Karin Pedersen,KarinFoto,nyfødt,nyfødtfoto,detaljer

Fødsel,øyeblikk,fotografering,Karin Pedersen,KarinFoto,nyfødt,nyfødtfoto,detaljer

 

Vakre øyeblikk ♥

Det er ikke så lett å fotografere selv når man er i en fødsel, men her er min liste på bildetips til hva du kan se etter og fotografere når den lille er kommet til verden. Det kan være en god idê å ha en delvis plan på hvordan du skal forevige fødselshistorien i bilder, uten å fly høyt og lavt med kamera og fotografere absolutt alt. Det gir bare ekstra etterarbeid hvor du må sortere ut de beste bildene senere.

♥  Helt fersk på mammas bryst.
♥  Detaljer av føttene og fingrene.
♥  Den første veiingen / målingen / skiftet.
♥  I mor og fars armer
♥  Klar for hjemreisen.

Helt fersk på mammas bryst/arm  er den lille skatten helt nyfødt. Det utseende forsvinner i løpet av de første dagene, og dette vakre ansiktet er det aller første dere så da babyen ble født. Det er øyeblikk som setter i gang alle de spesielle følelsene dere følte da, og regnes i mine øyne som et veldig verdifult bilde. Detaljer av føttene og fingrene som viser huden rynkete av å ha ligget i vann, formen på fingrene, hånden og tærne forteller ofte en historie, kanskje ligner dem pappas tær? Mange forteller akkurat det, de ser en likhet med en av foreldrene. Det første skiftet er veldig spesielt. Veiing og måling som viser fødselsvekt og lengde. I mor og fars armer er alltid rørende bilder, ta også et hvor dere ikke ser i kamera, men på babyen. Har babyen søsken fotografer også dem sammen med babyen på sykehuset. Hjemreisen er alltid spesiell, fotografer på vei ut av avdelingen/sykehuset, i bilstolen med hjemreisetøyet på seg.

Sist, men ikke minst, velg et kompaktkamera framfor mobilkamera. Har du speilrefleks, er det en fordel å trene på å bruke det før den store dagen, så du kan kun konsentrere deg om å fange øyeblikk framfor det tekniske med kamera. Ha rikelig med plass på minnebrikken og bruk den største oppløsningen på kamera ditt. Det kan gi deg mulighet til å beskjære noen av bildene om det er ønskelig.

Bildene kan du lage et fint fødselsalbum av, eller få dem satt sammen til en video? Starten på livet er magisk ♥

Foto/Video: Karin Pedersen / KarinFoto.no

Håper det var nyttige tips for deg :) Lykke til ♥

KarinP