Det lurer dere på…

Vakker nyfødtfotografering i studio,Nyfødtfotograf Karin Pedersen,KarinFoto,Sarpsborg

 

Jeg får stadig spørsmål både i studio, i sosiale medier og på mail, så jeg tenkte jeg kunne samle noen av dem i et eget blogginnlegg. Jeg har valgt å ta med noen av de spørsmålene som går igjen, men lager gjerne en oppfølger senere med flere av spørsmålene. 

Hvilken alder fotograferer du?
Hele det første leveåret som oftest er rundt disse stadiene:

  • Nyfødtfotografering 7-14 dager
  • Babyfotografering 2 mnd – 8 mnd 
  • Ettårsfotografering
  • Tidligere kunder kan jeg fortsette å fotografere barnet etter ett år også.

♥ Fotograferer du familier?
Jeg tar gjerne og ofte portrettbilder av den nybakte familien under nyfødtfotografering, babyfotografering og ettårsfotograferinger. Dog ikke i helfigur og flere familiemedlemmer rett og slett fordi studio ikke er best tilrettelagt for det. Jeg liker veldig godt kreative familiebilder med foreldrene som bildene under.

nydelige,smil,nyfødtfoto,karinfoto,babyfotograf

vakkert_portrett_karinfoto_no

 

Nyfødtfotograf Karin Pedersen, far og mors hender,detaljer,nyfødtfoto,nyfødtbilder,erfaren nyfødtfotograf Østfold

nyfødtfotografering,detaljer,fotograf,karin Pedersen,nyfødtfoto,nyfødt,baby,sarpsborg,østfold,østlandet

 

♥ Kan storesøster/storebror være med på noen av bildene med den nyfødte babyen?
Gjerne – om jeg får beskjed om det i god tid så vi får planlagt fotograferingen best mulig. Jeg starter som regel å fotografere barna sammen før vi begynner på nyfødtfotograferingen. Så snart vi er ferdig med det, drar enten far eller familiemedlem avgårde, så storebror/storesøster slipper å vente gjennom hele fotograferingen i studio, og vi kan fortsette å konsentrere oss om nyfødtfotograferingen. Flere drar til badeland / Superland på Quality Hotell  som ligger rett i nærheten av studio som belønning for at den eldste. 

vakker søskenfotografering,nyfødt,baby,KarinFoto,fotograf i Sarpsborg,babystudio

 

Har du fotografert Nelia til Caroline Berg Eriksen?
Ja! det har jeg to ganger i studioet mitt. Nyfødtfotografering da hun var bare 12 dager og igjen ved 1 år. Nydelige fotograferinger og en utrolig flott familie <3 HER kan du lese mer om bildene og fotograferingene i bloggen til Caroline.
karinfoto_babyfotograf_ettårsfotografering_sarpsborg_karinPedersen_fotograf

Hvilket kamerautstyr bruker du?
Kamera jeg bruker er Canon 5D mark III og Canonutstyr og noe Sigma. Jeg brukte Nikon på hobbybasis i mange år og var  fornøyd med det, men da jeg skulle satse proffesjonelt på foto, valgte jeg å gå for Canon. Det var ingen dramatikk rundt det egentlig, jeg var bare nysgjerrig etter å prøve noe nytt. Ikke angret på det valget ♥

Hva slags programvarer bruker du?
Jeg bruker nyeste versjoner av Adobe Photoshop og Adobe Lightroom. 

Har du studio hjemme?
Ja, jeg har studio i underetasjen på boligen vår med egen inngang. Det er akkurat passe stort/lite til de fotograferingene jeg gjør. Veldig fornøyd med at jeg har mulighet til det. Kunne ikke forestilt meg å ha det på noen annen måte nå. Det er akkurat passe personlig og hjemmekoselig. 

Hvor kjøper du nyfødtpropsen din fra?
Det er litt forskjellig. Jeg elsker brukthandlere, loppemarkeder og finn.no. Noe av det antikke tingene har jeg funnet der. Ellers finner jeg av og til noe i interiørforretninger, etsy.com og ebay.com. Mye lager jeg selv også.

KarinFoto Studio,Nyfødtfoto,Babystudio,Karin Pedersen,Nyfødt;sarpsborg,Østfold,Oslo,Østlandet

Strikker og hekler du tingene dine selv?
En del lager jeg selv. Jeg liker rekvisitter som ikke alle har. Det gir bildene litt mer særpreg syns jeg. 

Selger du hekle/strikke oppskrifter?
Nei, dessverre! Jeg har faktisk ikke skrevet ned noe av det jeg har laget til studio, og mye har blitt til i en miks av forskjellige oppskrifter, eller bare prøve og feile metoden. Jeg søker en del på youtube og google når jeg er på oppskriftjakt, og jeg har også kjøpt noe oppskrifter på etsy.com

Hvilken alder fotograferer du mest?
Nyfødtfotograferinger er det jeg gjør mest fordi det er det jeg har valgt å spesialisere meg på, men finner veldig stor glede av baby og ettårsfotograferinger også. 

Hvordan foregår bookingen av nyfødtfoto?
Jeg skriver deg opp i kalenderen min med termindatoen din, helst et par måneder før terminen. Så snart babyen er født, avtaler vi en dato for fotograferingen. Jeg foretrekker å fotografere nyfødte mellom 7-10 dager, så en rask beskjed (mail/sms) er viktig for å få plass innenfor det anbefalte tidsvinduet. 

Hvor lenge varer en typisk nyfødtfotografering?
Stort sett varer de fleste nyfødtfotograferingene 3 timers tid. Da går en del av tiden til mating/skift/byssing og bare en liten del av den tiden er faktisk selve fotograferingen. Slik er det med nyfødte, det er ikke en selvfølge at de sovner med det samme, og svært få sover gjennom hele fotograferingen. Allikevel er det ikke så mye søvn som skal til for å få de vakre sovebildene i studio.

Hvilken fotografering anbefaler du?
Jeg syns hele det første leveåret har vakre stadier i utviklingen, men anbefaler  ♥ nyfødtfotografering  ♥ 6-7 mmnd (sittealderen) og ♥ ettårsfotografering. Det første leveåret skjer det så mye i utviklingen at hver eneste måned har en «ny» ferdighet å vise, men disse fotograferingene vil forevige mesteparten av den utviklingen. Mange prioriterer nyfødtfotografering og deretter ettårsfotografering, men sittealderen er både morsom og vakker også. Absolutt verdt å forevige! 

Vakker nyfødtfotografering i studio KarinFoto i Sarpsborg,Nyfødtfotograf,Nyfødt,Termin,Gravid,Booking

Babyfotograf i Sarpsborg,Østfold,baby 6 mnd,Karinfoto,karin pedersen,baby 6mnd moss

1årsfotografering,ettårsfoto,ettår,fotografering,baby,barn,karinfoto,fotograf

Fotograferer du bryllup?
Nei! Dessverre gjør jeg ikke det! Jeg har valgt å spesialisere meg på det jeg brenner mest for, som er nyfødtfotografering, baby og ettårsfotografering. 

Det var det for denne gang! Har jeg ikke besvart noen av spørsmålene du har, tips meg gjerne på det, så kommer det med i neste runde. Nå er det fredagskveld her, og forhåpentligvis filmkveld på Netflix ♥

God helg til deg!
KarinP