Innrammet bilde av en baby i fars hender, stående på en liten benk.

5 tips til enkle innramminger i hjemmet!

Du har sikkert tenkt at det er en enkel oppgave å få rammet inn bildene du har bestilt, for deretter å finne ut at det innebærer litt mer enn bare å ramme det inn?

Først skal det bestemmes hvilket format du ønsker. Stort eller lite, stående eller liggende? Deretter må du velge ramme(r) – i et hav av utvalg før det skal velges HVOR det skal plasseres. Skal det henges opp? Settes på hylle? Skal det være ett bilde, eller flere? Hvilke passer da sammen? Brått er det «og bare ramme inn bildene» blitt litt mer omfattende. Kanskje også derfor mange bruker lang tid på gjøre det.

Jeg anbefaler at du velger plassering først, deretter antall bilder, og så format og type ramme.

Jeg har laget et lite utvalg av forslag med både store og små bilder. F.eks kan et bilde i A4 gjøre seg like fint i ramme på en hylle som et stort bilde på veggen. Er det høyt under taket gjør det seg fint med flere store bilder i en collage som visst lenger ned.

Innrammet bilde av et barn på barnerom

Å velge bilder som matcher omgivelsene gjør seg alltid veldig fint. Farge i bilde som gjentar seg i resten av rommet gir en fin helhet som framhever bildene enda mer. Jordfarger er lunt, fint og rent.

Inspirasjon til bilder på veggen. Flere innrammet bilder satt sammen.

Illustrasjon av innrammet bilde av en nyfødt baby hengende på veggen.

Et mørkt bilde kan også være veldig fint i lyse rom som du ser her. Nyfødtfotografering i naturoppsett med samme farger og elementer som gjentas. Vi har grønne blader både i bildet, i trykk på putene og treet som står i hjørnet. Valg av f.eks hvit passepartout gjør rammen større, og gjør bildet mykere mot den lyse rammen, i tillegg til at det retter fokuset til bildet.

Illustrasjon av innrammet bilde fra nyfødtfotografering

Soverom med tre innrammet bilder på veggen fra babyfotografering i fotostudio.

Håper det inspirerte deg til å ramme inn og vise fram de fine bildene dine. Minner er viktig i den hektiske hverdagen. Det får oss til å stoppe opp og nyte øyeblikket litt mer. Årene flyr uten tvil i hverdagsmaset, og den søte lille babyen din er en tenåring før du knapt vet ordet av det.

Visste du at selv om du har kjøpt digitale filer hos meg, kan du allikevel etterbestille for eksempel forstørrelser og rammer. Jeg kan hjelpe deg velge størrelse, hvilke bilder som passer sammen og anbefale rammer. Veldig mange lar bildene være på mobilen eller pc´n, men skal man ha mest glede av dem, gjør de seg aller best på en hylle eller vegg. Til glede for alle som ser dem.

Karin 💫


Fotograf Karin Pedersen | KarinFoto  Studioadresse: Vestengveien 40, 1725 Sarpsborg
Booking: Kontaktskjema  Mobil: 977 82 103