karinfoto_tvillinger_nyfødtfotografering_nyfødtfoto_karinPedersen_fotograf_twins
 

 

Mitt hovedfokus og spesialisering er nyfødtfotografering og babyfotografering/barnefotografering opp til 2 års alder. Eldre barn etter avtale. Jeg setter alltid av god tid slik at det skal være minst mulig stress og en hyggelig foto opplevelse for alle.

Booking av nyfødtfotografering gjøres i svangerskapet for å være sikker på at jeg har deg prioritert. Jeg booker deg inn med termindatoen din FØR fødsel. Da er du prioritert selv om babyen skulle komme før eller etter termin også. Det skjer overraskende ofte at babyer kommer opp til 1-4 uker før termin. Fastsetting av dato for fotograferingen gjøres så snart babyen er født. Jeg fotograferer også fortløpende babyer som ikke er booket inn når jeg har kapasitet, så bare å sende meg en mail uansett. Nyfødte fotograferes under 2 uker etter fødsel, det mest optimale er 8-10 dager etter fødsel for å få de beste sovebildene.

Nyfødtfotografering 0-14 dager
Nyfødtfotografering handler om å forevige det vakre nyfødtutseende som forsvinner så fort. Når babyen er helt nyfødt er de fortsatt preget av livet i magen og kan krølle seg sammen i nydelige poseringer, i tillegg til at de er veldig små. Dette forandrer seg veldig fort, babyer legger fort på seg Fotograferingen foregår som oftest 10 dager etter fødsel. Babyen fotograferes sovende i forskjellige poseringer enten på et teppe eller i kurver, kasser, trau osv gjerne med forskjellige luer/hatter eller hårpynt om det er ønskelig. Det er også mulig å gjøre det helt enkelt med bare babyen i fokus, en såkalt «Less is More!» stil. Det avtaler vi nærmere når vi avtaler fotograferingensdatoen.

Studioet har en del rekvisitter som er håndplukket til min stil og måten jeg fotograferer på. Dette kan du kan velge fra. Har du noe eget som f.eks en hjemmestrikket/heklet lue/hårpynt, teppe eller noe spesielle leker til babyen, ta det gjerne med. Jeg hører gjerne ønskene dine i forkant av fotograferingen, slik at jeg kan forberede studioet og fotograferingen best mulig. Ellers er jeg alltid tilgjengelig med ideer om du ikke har spesielle ønsker. En nyfødtfotografering varer normalt 2,5 -3 timer, men jeg setter alltid av god tid slik at vi slipper tidspress i studio. Jeg kombinerer nyfødtfotografering med søskenfotografering, kjæledyrsfotografering og familiefotografering. Avtales nærmere. ♥ Gå til galleriet HER.

Babyfotografering 2 mnd / 6 mnd / 9 mnd
For de som ikke kan eller har mulighet til å komme i studio på nyfødtfotografering, kommer ofte ved 2 mnd alder. Da hender det at vi får noen sovebilder om babyen blir trøtt i studio, men våkenbilder er det jeg fokuserer mest på. Det gir en fin variasjon av uttrykk og smil, og muligheten til å variere med forskjellige tøy i tillegg. 6 mnd eller såkalt sittealder er den tradisjonelle alderen hvor vi kan variere på samme måte som med 2 mnd, men bruk av egne rekvisitter er mer vanlig slik som gåbil, dukkevogn o.l Denne alderen kombineres også ofte med søskenfotografering med eldre søsken. ♥ Gå til galleriet HER.

 

1-årsfotografering / Eldre barn
Denne fotograferingen jobber vi litt raskere gjennom settingene med noen korte pauser når det passer. Stort sett varer en slik fotografering rundt 1 time. Anledning for skift, og bruk av barnets egne leker som rekvisitter, f.eks gåbil, dukkevogn o.l. Tyllskjørt, hårbånd, baller, sixpence/langluer fins i studio. Det morsomme med ettårsfotografering, er at det er mye mer lek hvor barna kan krabbe, gå, stå og være litt seg selv foran kamera. ♥ Gå til galleriet HER.

Bilder leveres i høyoppløselige filer (egnet for utskrift) på minnepenn. Bildene kan kjøpes i egne bildepakker i farger og sort/hvitt. Se prisliste for detaljer eller kontakt meg. Jeg kan ikke garantere for kvalitet av forstørrelser og produkter gjort hos andre fotoleverandører. Print og produkter bør bestilles gjennom meg for å oppnå beste resultat i forhold til fargegjengivelse, skarphet og papirvalg. Disse bildene blir også signert. Kontakt meg for priser.  Alle bildene er copyright beskyttet meg i henhold til opphavsrettighet. Bildene selges med rettigheter til privat bruk dersom ikke noe annet er avtalt på forhånd. Kommersielt bruk gjelder egne priser. 

Alle bildene fotograferes i bildeformatet «RAW» for best resultat og krever etterbehandling i bilderedigeringsprogram før bildene er klare. Det er rundt 3-4 ukers etterbehandlingstid fra fotograferingsdagen til visningsalleriet er klart.