karinfoto_tvillinger_nyfødtfotografering_nyfødtfoto_karinPedersen_fotograf_twins
Tjenester

Mitt hovedfokus og spesialisering er nyfødtfotografering og babyfotografering/barnefotografering opp til 2 års alder. Eldre barn etter avtale. Jeg setter alltid av god tid slik at det skal være minst mulig stress og en hyggelig foto opplevelse for alle.

Booking av nyfødtfotografering BØR gjøres i svangerskapet for å være sikker på at jeg har deg prioritert. Jeg booker deg inn med termindatoen din FØR fødsel er å anbefale. Da er du prioritert selv om babyen skulle komme før eller etter termin også. Det skjer overraskende ofte at babyer kommer opp til 1-4 uker før termin. Fastsetting av dato for fotograferingen gjøres så snart babyen er født. Jeg fotograferer også fortløpende babyer som ikke er booket inn når jeg har kapasitet, så bare å sende meg en mail uansett. Nyfødte fotograferes under 2 uker etter fødsel, det mest optimale er 8-10 dager etter fødsel for å få de beste sovebildene.

Nyfødtfotografering handler om å forevige det vakre nyfødtutseende som forsvinner så fort. Fotograferingen foregår før 10 dager etter fødsel, noen ganger eldre, men det anbefales at man gjør det så tidlig som mulig. Babyen fotograferes sovende i forskjellige fotoeffekter/props som kurver, kasser, trau osv gjerne med forskjellige luer/hatter eller hårpynt etter deres ønske, det er også mulig å gjøre det helt enkelt med bare babyen uten rekvisitter. Studioet har en del rekvisitter dere kan velge fra. Har du noe eget som f.eks en hjemmestrikket/heklet lue/hårpynt, teppe eller noe spesielle leker til babyen, ta det gjerne med. Jeg hører gjerne ønskene dine i forkant av fotograferingen, slik at jeg kan forberede studioet best mulig. Ellers er jeg alltid tilgjengelig med ideer om du ikke har spesielle ønsker. En nyfødtfotografering varer normalt 2,5 -3 timer, men jeg setter alltid av god tid slik at vi slipper tidspress i studio. Jeg kombinerer nyfødtfotografering med søskenfotografering, kjæledyrsfotografering og familiefotografering. Avtales nærmere.

Babyfotografering / 1-årsfotografering / Eldre barn er annerledes enn nyfødtfotografering. Hos større babyer ønsker man fange våkne blikk, uttrykk og smil. Av erfaring blir disse barna fort lei, så vi jobber gjerne litt raskere gjennom settingene med noen korte pauser når det passer. Stort sett varer en slik fotografering rundt 1 time. Anledning for skift, og bruk av barnets egne leker som rekvisitter, f.eks gåbil, dukkevogn o.l. Tyllskjørt, hårbånd, baller, sixpence/langluer fins i studio.

Bilder leveres i høyoppløselige filer (egnet for utskrift) på minnepenn. Bildene kan kjøpes i egne bildepakker eller stykkvis både i farger og sort/hvitt. Se prisliste for detaljer eller kontakt meg. Jeg kan ikke garantere for kvalitet av forstørrelser og produkter gjort hos andre fotoleverandører. Print og produkter bør bestilles gjennom meg for å oppnå beste resultat i forhold til fargegjengivelse, skarphet og papirvalg. Disse bildene blir også signert. Kontakt meg for priser.  Alle bildene er copyright beskyttet meg i henhold til opphavsrettighet. Bildene selges med rettigheter til privat bruk dersom ikke noe annet er avtalt på forhånd. Kommersielt bruk gjelder egne priser. 

Alle bildene fotograferes i bildeformatet «RAW» for best resultat og krever etterbehandling i bilderedigeringsprogram før bildene er klare. Det er for øyeblikket rundt 2-3 ukers etterbehandlingstid fra fotograferingsdagen til visningsalleriet er klart.