fotograf Karin Pedersen,Sarpsborg,Østfold,oslo
Pastellkritt tegning: Sommerfugl

Pastellkritt tegning: Sommerfugl

Tenkte jeg kunne vise framgangen i Sommerfugl tegningen min. Denne gangen tok jeg bilder underveis, noe som har gjort det ekstra spennende.
Motivet ble grovtegnet på format 63×63 cm. Om du ikke liker tegne for frihånd eller i stort format, kan du tegne/skisse i vanlig format, og benytte deg av forstørrelsesprogram online. Da kan du forstørre det opp fordelt på x antall A4 ark, skrive det ut og legge de sammen til et stort bilde. GENIALT!! Det gjorde jeg. For overføring kan du f.eks bruke blåpapir/carbonpapir. 

Til ark har brukt pappeskepapir i grå/bruntonet farge. Viktig at det er syrefritt!! Jeg syns det er mest spennende med litt farge på arket, siden det gir mer glød i pastellkrittfargene.

Krittet er blandet på arket, siden dette arket ikke er opprinnelig for det verktøyet, har jeg brukt støvsuger(på lav styrke) til å fjerne overskuddsstøvet ved å holde den forsiktig over tegningen. Ark beregnet for pastellkritt har gjerne mye struktur så krittet skal sette seg godt. Da får man ikke så mye overskuddsstøv.

Jeg veksler mellom pastellkritt i blyant og krittversjon. I tillegg til å bruke fingrene for å gni krittet sammen, bruker jeg og en liten filtbit som jeg syns blander det enda bedre.

Jeg tegnet gradvis nedover så jeg skulle gni armen minst mulig i bilde når jeg tegnet. Siden kontrasten på fargene er såpass store, dvs bakgrunn og sommerfugl, har jeg måttet legge ekstra vekt på rene linjer og detaljer på sommerfuglen.

Blomster er ofte en utfordring, kan ikke si det er den sterkeste siden min. Nå er hovedmotivet det viktigste for meg, nemlig sommerfuglen!

Tegningen er så godt som ferdig. Bare noen små detaljer som ikke kommer så godt fram på bildene. Skyggene bak sommerfuglen er gjort litt sterkere og noen lyse innslag er lagt til på blomsten i bakgrunn.

Tegningen er klar for en «dusj» med fixativspray på trappa :D Jeg er ikke så fan av fixativspray, syns ofte det gjør noe med tegningene i etterkant. MEN det er viktig å bevare tegningen, så derfor velger jeg å bruke fixativ. Særlig på tegninger som denne hvor arket ikke har den beste strukturen.

Ferdig innrammet med passpartout. Utvendige mål 76cmx78cm. Pastellkritt som er brukt, er Derwent pastellblyanter, Rembrandt soft pastell og Toison pastellkritt.

Kom gjerne med spørsmål om det er noe du vil vite om denne tegningen, teknikken eller utstyret.