Nyfødt 17 dager / God helg!

Da har jeg fått fullført etterbehandlingen av nyfødtfotograferingen av den lille jenta fra fredrikstad. Hun var veldig våken helt i starten av fotograferingen, men sovnet ordentlig godt etterpå, så det ble mange fine bilder i forskjellige settinger. Det så utrolig moro å jobbe med nyfødtfotografering, alle babyer er forskjellige, noe som gjør hver enkelt photoshoot så unik.

Nå er det endelig helg igjen. Deilig med et lite pusterom fra hverdagen.
I morgen er jeg i gang på ny med babyfotografering. Gleder meg til å få prøvd ut det nye objektivet mitt (sigma 24-70 f/2.8) og noen nye effekter i studio.
Om noen har noen gode tips på god workflow(arbeidsflyt) i photoshop/lightroom tar jeg gledelig i mot!!

Ønsker dere en fin helg!
– ♥ Karin

Babyfotograf,karin,pedersen,karinfoto,bøtte,

Babyfotograf,karin,pedersen,karinfoto,

 Herlig liten jente i drømmeland!

thumbs_2012_nov

 

9 Comments


 1. Herlighet, så herlige bilder!!

  • Bruker du forresten lyssetting nå, eller kan du bruke naturlig lys i studioet ditt? Hva har du isåfall av blitzer, om du bruker det?

   • Tusen takk Mona! Dessverre har jeg ikke nok naturlig lys i det nye studio til å konsekvent fotografere med det. Det er nok mulig, men jeg er superkresen på bildene. Så jeg bruker studiolamper og av og til ekstern blits på eldre babyer. Disse bildene her har jeg brukt lamper og høyere ISO.

 2. Takk for svar! Jeg tar jo litt oppdrag nå, og bruker bare naturlig lys i stua mi. Men ser at det er en real utfordring nå som sola står så lavt på himmelen, for hvis det er sol, så skinner den inn i HELE stua.. Har begynt å tenke tanken at jeg kunne rigget meg til i kjelleren, men da måtte jeg isåfall kjøpt inn noen studiolamper. Har du noen du kan anbefale kanskje?

  • Ja, det er en utfordring å jobbe med naturlig lys. Direkte sollys er ikke særlig heldig nei. Jeg har dessverre ikke noen anbefalinger. Jeg er langt fra godt kjent med mine lamper og prøver stadig noe nytt, så du bør lese litt og se hva som kan egne seg :) Softboxer er fint da, det er verdt å sjekke ut :)

 3. Ja, merker at det er en utfordring nå som vinteren nærmer seg altså. Enten er det for dårlig lys, eller så er det alt for mye lys. Er nesten bare flaks om det er passelig med lys, så spørs om jeg ikke må flytte i kjelleren og investere i noe utstyr. Skulle få arve en ekstern blits av svigerinnen, så den har jeg snart ihvertfall. Skal sjekke ut softboxer, takk for tips :)

  • Å jobbe med naturlig lys er utrolig utfordrende, men det blir utrolig fint når det klaffer da :) Lys og lyssetting er alt i foto, det må bare utforskes for å bli slik du ønsker :) Lykke til!

 4. Åhhhh !!!
  Elsker det øverste bildet !!
  Herlighet !
  Sååå nydelig !
  Man får lyst til å lage flere barn – når man ser på det !!

Lik gjerne ♥