Annerledes julekalender…

3 desember 2011  |  Canon 5D mkII

I år ønsket jentene seg skattekart-julekalender noe jeg selvsagt tok på meg ansvaret for å lage. Det var ikke så lett som jeg først trodde. Det skal jo passe en 5 åring og 8 åring, så det ble noen justeringer underveis i prosjektet. Jeg tapet sammen to scrapbookark slik at den kan lukkes og åpnes. Deretter tegnet jeg opp 24 former, noen med oppgaver og noen uten. Det var kjempestas med oppgaver, det ville de ha mer av. Så «Dans», «Perle noe fint til mamma» og «fargelegg» er blitt lagt til i etterkant av bildene ble tatt.

De kan velge hvilken form for hver dag, og tegne en prikkete linje til den utvalgte og derfra til den neste dagen etterpå. På den måten tegner de sitt eget skattekart. Når oppgaven er løst får de et klistremerke de kan sette inne i formen. Blant annet en av disse herlige julestjernene skrevet ut på selvklebende ark og klippet ut;

Det har slått mer ann jeg trodde det skulle gjøre, så jeg fryder meg skikkelig. Moro med en kreativ julekalender som motiverer de til å gjøre noe. Den siste formen vil få et klistremerke som vil avsløre hvor skatten ligger. Jeg er spent på om ideen er såpass god og passende, at den kan vidreføres for neste år også med noen justeringer. 

Ha en fin lørdag kveld!

 

5 Comments


  1. Oj, nå ble jeg imponert. For en kreativ og flott julekalender!

  2. du er så flink og kreativ, mye bedre med en kalender som lærer de å tenke litt og gjøre noe istedet for å få :)

  3. Wow kreativt og annerledes…Ha en fin søndag..Klem fra Britt.

  4. Tusen takk ♥Veldig moro å se de engasjerte. I dag perlet de noe fint til meg, og det holdt de opptatt i flere timer :)

  5. Så gøy, du er så flink du! :D

Lik gjerne ♥